Nieuws


Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
 

01-10-2019

Multidisciplinaire zoektocht naar het ideale bioplastic

 

Plastics worden in de toekomst een stuk groener, door de biodegradeerbaar en uit biobased grondstoffen te maken. De markt voor deze plastics groeit de komende jaren dan ook fors. De noordelijke kennisinstellingen en bedrijven spelen daar op in met het BERNN-project Circulaire Biopolymerenwaardeketens voor PHA en Cellulose.

Bijzonder is dat bij de multidisciplinaire aanpak wordt gestart vanuit de applicatie van de biopolymeer. Vervolgens wordt bekeken welke stappen in de keten nodig zijn om tot het gewenste product en de gewenste toepassing te komen. Welke grondstoffen zijn nodig, hoe worden de biopolymeren vrijgemaakt, op kwaliteit gebracht en gemengd en/of gemodificeerd om toegepast te kunnen worden in een applicatie, of bruikbaar te worden als halffabricaat of grondstof voor de industrie? Ook wordt gekeken naar niet-technisch inhoudelijke aspecten, zoals design, bedrijfseconomie, wetgeving en duurzaamheidsvraagstukken.

Lees meer...
 
18-09-2019

Prinsjesdag 2019: Het kabinet richt zicht nog meer op het stimuleren van innovatie

 

Gisteren heeft het kabinet de Miljoenennota voor 2020 bekend gemaakt!

Een belangrijke conclusie is dat het kabinet zich richt op een ambitieus klimaatbeleid, de transitie naar een duurzame en veilige energievoorziening, een toekomstbestendig Topsectoren- en Innovatiebeleid en het versnellen van de digitalisering van onze economie. Op al deze terreinen liggen veel kansen voor bedrijven om maatschappelijke uitdagingen op te lossen.

 

Voor bedrijven die gebruik maken van de WBSO-regeling is er dan ook goed nieuws.

Lees meer...
 
10-09-2019

Milling Company Europe ontvangt EFRO Proeftuin subsidie voor het opzetten van een unieke proeftuin!

 

De ondernemers Louis Wittendorp en Harry Pot hebben grote plannen met het voormalige Agrifirm pand aan de rondweg in Emmen. 

De faciliteiten en equipment welke de proeftuin biedt, zijn wereldwijd uniek en innovatief. In de proeftuin kunnen ontwikkelingen plaatsvinden met reststromen waarmee vele andere partijen tot nu toe geen succes hebben gehad. Dit komt door de combinatie van faciliteiten. 


 

 

Lees meer...
 
25-07-2019

ASQA Subsidies in Kijk op het Noorden

 

Ondernemersplatform ‘Kijk op het Noorden’ bracht een bezoek aan ASQA Subsidies B.V. te Groningen om te achterhalen waarom het subsidieadviesbureau zo’n belangrijke spil is voor veel ondernemers. Het ontzorgen van het subsidieproces en verkrijgen van financieringen voor innovatieprojecten zijn belangrijke redenen, toch is dat niet het enige waarom bedrijven terugkeren bij ASQA Subsidies.

Lees meer...
 
07-06-2019

VIA 2019 van start

 

Sinds 11 juni 2019 kunnen Mkb-ondernemingen in de provincie Drenthe, Fryslân en Groningen weer gebruik maken van de VIA subsidieregeling. De VIA 2019 heeft ditmaal drie categorieën: ontwikkelingsprojecten, softwareontwikkelingen en organisatie-innovatie. 

Lees meer...
 
30-04-2019

Nieuwe openstelling voor EFRO, VIA & KEI subsidieregeling

 

Vanaf respectievelijk 15 mei en 16 mei zijn er weer volop subsidiekansen binnen de EFRO programma's van Noord-Nederland en Oost-Nederland. Tevens keert vanaf 10 juni de Noord-Nederlandse subsidieregelingen 'Versneller Innovatieve Ambities' (VIA) en 'Kennis en Innovatie' (KEI) terug. Er zijn dus volop mogelijkheden binnen beide landsdelen om aanvragen in te dienen voor duurzame & innovatieve projecten.

Lees meer...
 
20-02-2019

MIT Haalbaarheid 2019 binnenkort weer opengesteld

 

Vanaf 9 april 2019 gaat de MIT-Haalbaarheid 2019 subsidieregeling weer open. Met deze subsidieregeling heeft u de mogelijkheid om de technische, organisatorische en economische risico’s van een voorgenomen ontwikkeling in kaart brengen. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer...
 
15-02-2019

ASQA Subsidies schaatsploeg boekt eerste overwinning

 

De eerste winst is binnen voor het ASQA Subsidies schaatsteam! Op zaterdag 9 februari won Aleid Klompmaker de doorstroommarathon van de KPN Marathon Cup in Enschede.

Lees meer...
 
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17